maanantai 1. joulukuuta 2014

1. Luukku; Miten ja missä?

Joulukalenterin ensimmäinen luukku on näin ollen avattu ja ensimmäinen luukku sisältää pienen katsauksen meille. Eräs anonyymi kyseli, että missä me asutaan ja muutenkin elämistä näin suuren lauman kanssa.
Asutaan koiraihmisen idyllissä, taajaman ulkopuolella omakotitalossa, hehtaarin tontti aidattuna ja takana oma pelto. Neliöitä löytyy 84, muttei täällä tunnu mitenkään ahtaalta, kun sisällä koirat makaa ja nukkuu pedeillään, keittiösohvalla, häkissä, lattialla tai koirasohvalla. Yöt ollaan lähes aina sisällä, muuten sisälle ja ulos saa mennä miten kukin haluaa. Pihasta löytyy myös kaksi tarhaa, kanila ja koirankoppi (joka ei ole tarhassa). Ja voin sanoa, miten ihanaa on, kun on aidattu piha, samoin koirat tuntuvan tyytyväisiltä, että pihalla voi viettää enemmänkin aikaa.


Ano kyseli myös kustannuksista, ja miten tällaisen lauman elättäminen onnistuu. Mullahan ei ole kuin neljä koiraa ruokittavana, ja rahaa nuo ei aivan mielettömästi ime. Annilla tietenkin enemmän, mutta kyllä tuo pärjäävän näyttää. Lihojen ja luiden ostoa vältetään viimeiseen asti, luita on vajaasta neljästäkymmenestä hirvestä tarhassa, pakastin tursuaa paloiteltua, jauhettua ja pussitettua hirven eri sisäelimiä ja lihoja. Ulkovarastossa on neljä pakastettua possua ja tuotantopuput menee koirien suuhun. Kaikki muu liha on ollut tähän asti ilmaista, paitsi pupuille tietenkin tarvitsee rahaa upottaa. 
Rokotukset tietysti maksaa törkeesti, jos yhteen laskee, mutta koiria rokotellaan eri aikaan, niin rahakin riittää ;) Äkillisistä eläinlääkäreistä (puhutaan nyt akuutista hädästä, jolloin koira on saatava välittömästi hoitoon) saadaan apua porukoiltamme ja maksetaan niille takaisin, jos tilin saldo on vähemmän kuin eläinlääkärin lasku, toistaiseksi näin ei ole onneksi ollut.


Entä kun me haluamme lähteä reissaamaan? Koirat mukaan. Koirat on mukana aina, oltiin me missä vain. Mutta jos nyt tulisi tilanne, ettei koiria voisi jostain syystä ottaa mukaan, joku hommattaisiin tänne katsomaan lauman perään ja ruokkimaan niitä. 

Postaus perustuu Joulukalenteri? -postaukseen kommentoineen anonyymin kysymyksiin. Kuvat c. Anni K


1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooi mun kysymyksiin vastattiin! Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus *-* Ja kyllä, elätte unelmaa! Toi teidän tilanne on mulle sellanen "jos mä voittaisin lotossa niin..."-unelma :D