torstai 22. lokakuuta 2015

Paluu blogimaailmaan part.506

Täällä taas, blogikärpänen on taas puraissut, toivotaan jos jatkaisin myös aktiivisemmin kirjoittelua, ettei aina tule lähes puolen vuoden taukoja. Päätin tehdä pehmeän laskun haasteen voimin.

» Jos sinun pitäisi ottaa jokin muu koirarotu kuin sinulla on nyt, minkä ottaisit ja miksi?
Kääpiöbullterrieri, rottaterrieri tai dobermanni. Dobermanni kunnon harrastuskoiraksi, erittäin monipuolinen, saisi pysyä rodun kanssa valjakkouhreilun puolella, mutta myös lähteä PK-lajeja harrastamaan. Kääpiöbulli on ihastuttanut ulkomuodollaan ja positiivisuudellaan, aivan mahtavia otuksia. Sekä pieni uusi rakkausrotu, rottaterrieri.

» Millaista ruokaa koirasi syö?
Mitä milloinkin. Tällä hetkellä kaksi säkkiä Profinea, Salmon&Potato, sekä Chicken (extra?)energy. Valion ee-säkki oli viimeksi. Sekä lihoja monipuolisesti. Ruokia tarttuu mukaan yleensä tarjousten perusteella, Valio tulee tilata, joten metsästelen M&Mstä nappulatarjouksia, koska laiskuus.

» Saavatko koirasi tulla sängylle/sohvalle/nojatuoleille? Miksi ja miksi eivät?
Sohvalle saa tulla, sänkyyn ei. Haluan nukkua yöni tukehtumatta aamulla karvapalloihin. Sohvilla on aina saanut olla ja saa nytkin.



» Käytkö usein koirapuistoissa? Miten koirasi viihtyvät siellä?
Harvoin. Joskus käytiin enemmän, nyt ei olla pitkään aikaan, lähinnä autottomuuden takia, Valkeakoskella kun ei koirapuistoa ole, täytyy lähteä naapurikuntiin seikkailemaan.

Darraa on melko turha viedä koirapuistoon, se vain väistelee muita narttuja ja haistelee omiaan. Dominoivat ja itsevarmat pallilliset urokset saa sen sydämen pakahtumaan, mutta näitä harvemmin koirapuistoista löytyy (onneksi). Epeli viihtyy, ja yleensä leikkii jonkun kanssa tai on muuten aktiivinen. Ja Psyko, se nyt juoksee kuin päätön kana ja leikkii vaikka itsensä kanssa jos kukaan muu ei sen kanssa leiki.

» Mikä on luonteenpiirre jonka muuttaisit koirassasi/koirissasi?
Epeliin kaipaisin lisää huumorintajua ja Epeli ahdistuu joistain tilanteista helposti. Psykon hermot vuotaa välillä (kova kusihätä, jolloin piippaa vähän) ja ohitustilanteissa jännittyy.

» Oletko käynyt koirasi kanssa ulkomailla? Jos olet niin missä ja millaista se oli, jos et niin missä haluaisit käydä?
Ei olla käyty. Irlanti olisi mieletön mesta käydä koirien kanssa, samoin haluaisin kokea Jenkkilän koirarannat. Ja Saksa!

» Millainen on mielestäsi onnellinen koira?
Onnellinen koira on mielestäni yksinkertaisesti sellainen, joka saa sopivissa määrin kaipaamaansa huomiota, kuria ja aktiviteetteja.


» Jos sinun pitäisi valita itsellesi jokin koiriin liittyvä työ niin minkä valitsisit?
Pieneläinhoitajan koulutuksen aloitin -14, mutta lopetin, en siis kouluttaja/hoitaja haluaisi olla. Koiriin liittyvä luennoitsija mielelläni voisin olla.

» Onko koirallasi useita pantoja/valjaita/hihnoja yms tilpehööriä vai oletko enemmänkin "korkeintaan kahdet varusteet"-tyyppiä? 
Onhan noita kertynyt liikaakin. Ennen tuli hankittua vaikka mitä turhaa, nykyään hankin vain tarvittavaa ja tavaramäärä onkin pysynyt rajoissa.

» Tulevatko koirasi toimeen muiden eläinten esimerkiksi kissojen kanssa?
Epeli tulee toimeen kissojen, frettien, kanien ja hevosten kanssa, Darra kissojen ja frettien.

» Mikä on koirasi lempiherkku?
Kaikkien kolmen puolesta voin sanoa: Nakki.

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Klikkasin Petsiestä auki ja eteeni iski upea ulkoasu. Niin hieno, että oli pakko ihan kommentoida ja kehua. Rakastan noita värejä ja ornamenttitaustoja!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös psyko kuitenkin oo tappanu kissan jopa kaks että ei sitä mun mielestä voi sanoo toimeentulevuudeks. Ite oon nähnyt tapauksen. :/

Sonja kirjoitti...

Ano, ilmeisesti Datja, pitää tarkentaa tekstiin, että tulee aikuisten kissojen kanssa toimeen. Psyko on tappanut kolmeviikkoisen kissanpennun joka tuli yöllä koiraportista läpi, eikä voi tietää yrittikö se leikkiä vai oliko heti tappomeiningillä.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Paljonko sulla menee kuussa noihin elikoihin rahaa? :)