Darra


 s. 19.1.-13
doggi, saku, bokseri, sheltti, husky, muutti, susi mix
veto

Darra oli ikäänkuin vahinko - kaikin tavoin. Se syntyi suunnittelemattomasti, vahingossa ja tuli mulle vahingossa. Mun ei pitänyt ottaa tuosta pentueesta koiraa, etenkään narttua, vaan siinä se nyt on. Vaikka vanhemmat oli parhaan kaverin koiria, ei mua silti haluttanut ottaa pentua. Kuitenkin se halu tuli nopeasti, kun menin viikoksi asumaan kaverille, kun pennut olivat viisiviikkoisia. Kutosnarttu ja ykkösnaurttu olivat vapaana ja kutonen ihastutti heti enemmän. Päätettyäni, että tämän haluan, näytti kuitenkin pahalta, ettei pentua tule, mutta tulipa kumminkin - onneksi.
Alku oli pennun kanssa raskas, tuo oli sisäänpäin sulkeutunut ja eli omassa kuoressaan. Ja tämä näkyi sille puhuessa/sitä käskyttäessä. Pentuun ei saanut yksinkertaisesti minkäänlaista kontaktia. Kuitenkin ongelma alkoi hälvetä, kun Darra kasvoi.
En käsitäkään, miten tuosta maailman ajattelemattomimmasta olennosta pystyi tulla noin mielettömän rakas. Ehkä olin vain tottunut siihen yhden koiran lellimiseen ja sille kaiken rakkauden antoon, että toinen tuntui oudolta. Koin ennen pentua huomion jakamisen vaikeaksi, muttei se sitä ollutkaan, kun Darran kävin hakemassa.
Darra on Hämäläinen isolla Hlla. Opetettavat asiat pitää toistaa moneen kertaan, ennenkuin tu ymmärtää edes jutun juuren. Se on siis hidas älyllisesti. Todella hidas. Tuolle on harvinaisen vaikea opettaa mitään uutta, vähänkään monimutkaisempaa, mutta ne asiat, mitä se osaa, osaa ne se hyvin. Kuten kurre-temppu onnistui jopa niin hyvin, että se meni vieraan ihmisen luokse koirapuistossa haistaessa tämän taskua ja istua pönötti kauniisti kurrena.
On se kuitenkin söpö omana itsenään.
Darra on kaikkien kaveri, se tykkää ihan jokaisesta elollisesta. Tulee siis koirien kanssa toimeen, sekä muiden eläinten, ainakin pääsääntöisesti. Isot eläimet on sille alkuun pieni heart attack, mutta antaessa sen itse tottua tilanteeseen, hinkkaa se yleensä jo isomman kylkeä.
Darraa on helppo hallita, mitä nyt sille pientä murkkua pukkaa päälle, mutta sen selättäminen tuntuu tavattoman helpolta Epeliin nähden. Murkku ilmenee korvien kuuroutumisena, mutta sanktiolla ne löydetään nopeasti taas.

Darra 1v

2 kommenttia:

Oona kirjoitti...

No on siinä sulla sekametelisoppa :D
Onko Darrassa suttakin? Kuinka monta prosenttia?

Sonja kirjoitti...

On sutta, 6,25%