Epeli s. 2.3.-11
alaskanhusky, lk.collie, laika mix
agility, toko, veto
A/A
0/0
Selkä terve
Olat normaalit

Epeli on ensimmäinen oma koira elämässäni, näin ollen se on noussut korkeammalle pallille, muttei saa kuitenkaan parempaa kohtelua - vaikka se sitä haluaakin. Epeli on hyvin monimutkainen ja kemiat ei kohdanneet heti, vasta murkkuiän jälkeen yhteinen sävel löytyi ja sillä on toistaiseksi pysytty.
Tuo on ollut maailman vittumaisin koira, samalla parhain mussukka, joka joutaisi helvettiin. Onneksi nuo ajat ovat takanapäin. Epeli on pelkoaggressiivinen vieraille ihmisille, jota lähdettiin työstämään toukokuussa -13 pois, hyvin tuloksin. Silloin tällöin tulee asiaankuuluvia takapakkeja, mutta suurin ilonaihe oli varmasti kesällä, kun tuo nuoli vieraan, humalassa olevan miehen naamaa. Sekä tuo on mennyt häntä heiluen vieraiden ihmisten luo, ja viimeaikoina se on ignoorannut irtiollessa muut lenkkeilijät.

Epeli on muuten hirmu sosiaalinen - toisille eläimille. Se on pennusta asti asunut kanien kanssa, näin ollen se ei noteeraa puputtimia mitenkään. Urosaggressiivisuudesta päästin n. puolitoista vuotiaana leikkauksella, eikä sen jälkeen olla tapeltu Epelin omasta "palliviasta". Sen jälkeen sen päälle on käyty, mutta tuo ei ole aloittanut koskaan enää leikkauksen jälkeen.
Tuossa koirassa yhdistyy kaikki, mitä mä haluan.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on aivan pakko kysyä! Miten olet työstänyt pelkoaggressiivisuutta Epen kanssa? Mun colliemixillä on pelkoaggreä vieraisiin ihmisiin, ollaan työstetty sitä reilu vuosi ja edistystä ollaan saatu mutta luulen että tuota työtä jatketaan loppuun asti eikä se ikinä kokonaan pois jää meidän kohdalla. Olisi kiva kuulla minkälaisilla konsteilla teillä työstetään sitä :)?

Sonja kirjoitti...

Ano, parhaaksi välineeksi meillä on osoittautunut nahkainen näyttelyremmi. Aina, kun on tiedossa, että uusia ihmisiä mahdollisesti tavataan, laitan sille nlyremmin, korvien ja niskan liitoskohtaan, toisinsanoen koiran heikoimpaan kohtaan fyysisesti. Aina, kun tuo on murissut, puhissut tmv. nykäisen tuntuvasti, jolloin lopettaa idiottimaisen käytöksensä. Hyvästä käytöksestä saa nakkia. Loppujen lopuksi vieras silittää, kun katson Epelin olevan siihen valmis ja tarjoaa nakkia. Tämä keino pelittää meillä.