keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Miten eläimet näkyvät kodissamme?

Niin, miten? Tyhmempikin jo näkee meille tullessaan, että eläintalous. Mutta avataan teillekin kuvien kera.

OLOHUONE

Olohuoneesta meiltä löytyy yksi "for real" koiran peti, ympärillä tehty kehikko on omien pikku kätösiemme jälkeä. Tilava peti, ja koirat on tykänneet kovin! Ja me ihmiset, onhan se kaunis ;)
Olohuoneessa on myös koirien sohva (kolmen istuttava, meillä ihmisillä kahden istuttava...), joka on siis hieman hajalla, ei mienkään päällepäin, mutta huono istua, joten luovutettiin koirien omaisuudeksi. Ja sohvakin on suuressa suosiossa! Yleensä vakiporukka joka siinä nukkuu. Palkintohyllyä ja lelukoria en muistanut kuvata, nekin somistavat olohuonetta.



 Sohvan vieressä on yhteisomistuksessamme oleva nojatuoli. Tai siis, niin ihmiset kuin koirat käyttää sitä. Epelin favourite paikka, aikoinaan isälläni ollut ja jo tuolloin nostatti suuren suosion Epelissä. Nojatuolissa yleensä löhöää Epeli tai Noma, myös Rocu ja Darra välillä. Nojatuolin edessä on punainen rahi (jonka saa levitettyä myös patjaksi), jossa myös usein nähdään joku nukkumassa. Joskus kissakin.

Tv tason päällä majailee gerbiilikaksikkomme, Sira ja Titan. Neitosilla on asumuksenaan vaatimaton 130cm pitkä asumus. Ja se on joka suuntaan i s o. Meinasi iskeä epätoivo itse jokaiselle, kun pähkäiltiin, mihin tungemme tuon kokoisen terraarion. Onneksi Anni keksi tv tason päällisen. Vaikka hoitotoimenpiteet kaksikolle suoritetaan keittiöjakkaran avulla, en valita. Ihan huippupaikka terralle ja pääsee näkemään gerbiilien touhuja "niiden tasolta". Eivätpä ole kissatkaan (vielä) päässeet terraarion päällä hyppimään ja tuijottelemaan jyrsijöiden touhuja, pienen välipalan toivossa.
KEITTIÖ

Keittiöstä löytyy sänkysohva, sekin niin ihmisten kuin koirienkin käytössä. Yleensä yövierailijamme nukkuvat tässä. Ja muulloin koirat. Ja kissat.
Sänkysohvan oikealla puolella on arkkupakastin, jonka päällä on kissojen yksiö. Sieltä löytyy kupit, ruokatynnyri ja hiekkalaatikko. Pakastimen ja sohvan välistä löytyy koirien ruokatynnyrit.
Lisäksi löytyy neljä kuppitelinettä, 8lle koiralle paikka syödä ja Natsi syö kupista lattialta. Kuppitelineistä otin kuvankin, mutta koin loppujen lopuksi turhaksi, ja kun näitä kuvia tulee ihan mielettömästi, joten tyhmältähän se näyttää, kun on paljon tilaa, mutta eipä voi mitään.






ETEINEN & KÄYTÄVÄ
Eteis-keittiö oviaukolla on 110cm korkea koiraportti, joka on yksi parhaista ostoksistamme koskaan. Helppo rajata koirat pois tai yksinoloksi vain makuuhuone-käytävä akselille. Eteisestä pääsee frettien huoneeseen, kodinhoitohuoneeseen/suihkuun/saunaan ja sitten ihan tupaan. Eteisestä meillä on naulakko vetovaljaille ja -pannoille. Iso valkoinen "arkku" on omattu kaikille koiravarusteille, sieltä siis löytää villapaitoja, manttelit, hihnoja, pantoja, näyttelyremmejä, puukapulan, liinan ja paljon muuta. Lasipöydällä on kori (joka ei kuvassa näy), josta löytää eniten käytetyt pannat.
 Käytävältä löytyy ovi vessaan, koiran peti (suprise suprise!) ja naulakko. Käytävällä oleva peti, tai enemminkin kori, on lähinnä Duran käytössä. Kyllä sieltä joskus saa yllättää Rocun.



MAKUUHUONE

Makuuhuoneessa on varmaan meidän kodin sydän. Sinne me koko kööri mennään iltaisin nukkumaan. Sänky on vain ja ainoastaan meidän - Natsilla tosin on erityislupa. Muut saavat "tyytyä" peteihin. Makuuhuoneesta löytyy metallihäkki, joka on aina ollut vain nukkumapaikkana, ja kaksi petiä, sekä kissojen peti. Peti, missä Noma esiintyy on kahdesta rahin "palasta" tehty ja pussilakanan sisään laitettu. Kiron ja Noman lempipaikka, Darrakin saattaa joskus yrittää äidin kainaloon nukkumaan. Peti, jossa taas muori Kimuli esiintyy on kaikkien peti, sieltä löytää kaikki iltaisin. Häkki on Psykon lemppari, onhan se pentuna yönsä siellä viettänyt. Blogger haluaa taas näyttää ison keskisormensa ja kuvat tulee tylsästi loppuun.








1 kommenttia:

Elsi kirjoitti...

Hauska postaus!