torstai 13. helmikuuta 2014

Mennään minne vaan, meitä kukaan ei voi saavuttaa

Hiljaista on taas ollut, mutta niin on tekemistäkin. Saikku alkoi, joten pakkasin kamat ja koirat vähien rahojeni kanssa, suuntana Killinkoski.
Päästiin kunnolla vedon makuun, Darrasta on kuoriutunut varsin etevä pieni veturin alku, se puuskuttaa eteenpäin kuin parempikin vetäjä. Keskittyminen tuntuu silloin tällöin herpaantuvan, jos esimerkiksi Dura juoksee lähellä irti tai jää on täynnä hanhenpaskaa :----) Mutta se sallittakoon, eiköhän noi komennukset vielä joskus tehoa. Darralta uupuu kuitenkin palava into, se lähtee käskyn saatuaan innokkaasti juoksuun ja juoksee koko matkan maalimiehen luo, mutta se on kovin rauhallinen, se ei näytä odottavan lähtöä :D Mutta toisaalta, ehkä ihan kivakin, että osataan olla rauhallisesti, ettei liinat ole solmussa ennenkuin ollaan päästy liikkeelle. Pitää myöskin mainita, että ilman maalimiestäkin sujuu jo kuuden koiran kanssa.


Käväistiin pari päivää sitten Visuvedellä hakemassa pyörällinen potkukelkka, kuivien kelien vetoon. Vielä tuota ei ole juurikaan kokeiltu. Tai kokeiltiin, mutta yksi pyörä oli päin vittua, nyt sekin kunnossa. Kaksi päivää ehdittiin rekeä ja valjakossa toimimista kokeilla, kunnes sää tuli vastaan. Eilen keksittiinkin huonojen kelien vedätysmahdollisuus, nimittäin auto. Hinaus "renkaaseen" liinat kiinni ja hop. En tiedä kuinka hyvin te olette seuranneet meiän elämää, mutta moni tietää, ettei Epeli pahemmin pidä vedosta. Yllättävää kyllä, valjakossa se työskentelee joten kuten, muttei vedä samalla lailla kuin Darra, se antaa muien tehdä työn ja juoksee itse suurimman osan ajasta liina juuri ja juuri kireällä.
Auton vierellä juokseminen on Epelistä parasta, joten yhdistettiin veto ja auto. Ja perkele, sehän veti, kunnolla! Epelin meni liinaty kireällä koko pari-kolme kilsaa, mitä ehdittiin tiukalla aikataululla menemään. Ehkä tuon sisäinen arktisuus alkaa nousta pintaan.


Eilen käytiin Keskisellä (=Tuuri) koiranruokaostoksilla, mukaan lähti 10kg sika-nautaa, rustoja ja ydinluita. Eikä mennyt menomatka kuin Strömsössä, oltiin Agrimarketin pihassa kuusi yli viisi, kyllä vitutti. Maanantaina lähden käymään kotona, joten ajattelin ottaa sieltä ruokaa mukaan. Käytiin loppujen lopuksi vielä Mutsissa ja Millissä, josta yllättäen vain tattui mukaan 15kg M&M omaa ruokaa. Tuoteseloste vaikutti ihan käypältä, katsotaan mitä ruoka tuo tullessaan.
Toissapäivänä sovittiin meno jäälle juoksuttamaan koiria Annin kaverin kanssa, jolla on kaksi huskya. Jää oli melko.. mielenkiintoinen. Viisi senttiä vettä päällä ja kiiltävä jää. Toisaalta, kuvuasmaisemat olivat kerrankin jotain muuta, kuin ruohoa, hiekkaa tai lunta.
Darrakin tosiaan täytti vuoden 19.1, vuosikas kuva alhaalla. Tällä hetkellä painoa on 26,2kg ja säkää 65-66cm. Ihan kelvon kokoinen.




9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas tuo Darra luikeron oloinen.. jos ruoka ei juuri tartu ja koira näyttää pelkältä luulta ja nahalta, niin eikö asiaa kannattaisi tutkia, tiedä vaikka jonkinsortin imeytymishäiriötä tjsp?

Eikä ehkä ihan natsaa kummallakaan koirallasi ruokinnan ja liikunnan suhde, kun kummatkin hyvin ripakintun oloisia ja silti niillä vedetään ilmeisesti aika paljonkin ja noinkin raskasta taakkaa kuin auto o,O

Tiedän jo, mitä kaikki pikkuystäväsi tästä mahtaa ajatella, kai tämän perään tulee kasa vittuilua ja kuittailua. Joko itseltäsi tai niiltä tovereiltasi, mutta huolestuttaa vain noin laihalta vaikuttavat koirat.

Toki kuvat voi väärentää ja tärkeää on miltä koira tuntuu käsissä, mutta nämä koirat ihan tapahtumassa nähneenä pistää harmittamaan.

Sonja kirjoitti...

Aiemmissa postauksissa mainitsin, että Darralle lähti lihotuskuuri päälle, jonka myötä ollaan kuukaudessa saatu kaksi kiloa lisää ja massaa tarttuu koko ajan. Mielestäni kyse ei ole imeytymishäiriöstä, sillä koiraan tarttuu ruokaa, kun alkoi saada korkeaenergista safkaa. Mikähän Epelissä mättää? Mielestäni se on kuitenkin hyvässä massassa, kylkiluut tuntuu, mutteivät näy, lihaksia on jne.
Annoin ehkä väärän kuvan tekstissäni, auto liikkuu, koira ei siis joudu sitä vetämään liikkeelle.

Ottaisin sinut tosissani, jos kirjoittaisin nimellä. Ja tietysti olisi ollut mukavaa, jos mainitsemassasi tapahtumassa olisit tullut esim. huomauttamaan asiasta, tai kokeilemaan koiria? Myönnän, Darra on vielä ruipelossa kunnossa, mutta massaa tarttuu koko ajan lisää.

Jos vastailet tähän, niin voidaan vaikka sopia päivä, että miittailtaisiin ja saisit samalla kopeloitua koirat? :) Tai jos samaan tapahtumaan joudutaan, niin nykäise hihasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei minun tarvitse sinua vakuuttaa mistään eikä minulle ole mitään väliä otatko tosissasi vai et. Tämähän on vain minun karkea mielipide, koiria tuntematta.

Aiemmin tosiaan sanoit Darran olevan nirso. Nyt mielestäni kommenttisi kumoaa sen, kertoen vain ettet ruokkinut koiraa oikein. Toki eri koirille sopii eri ruuat eikä kokemus sinänsä auta, mutta miten ei tullut mieleen kokeilla jo aikaisemmin vahvempaa ruokaa? Kuitenkin Darra on jo vuoden ikäinen, oletettavasti sillä saisi olla roimasti enemmän massaa jo nyt.
Olisi myös mielenkiintoista tietää, miksi niin paljon treenaat/treenasit Darraa, mikäli sen energiansaanti ei vastannut mitenkäänpäin sen kulutusta?

Sonja kirjoitti...

Missä vaiheessa olen sanonut Darran olevan nirso? Nirsoa ei ole nähnytkään.

Darrassa on isoja rotuja, mm. doggia, joten ei voi olettaa, että se olisi vuoden ikäisenä oikeassa massassaan. Harva koira on vuoden ikäisenä.

Ihmiset oppii virheistään, right? Ensin luulin sen annoskoon olevan liian pieni, kunnes huomasin, ettei vaikutusta näy. Sitten luin ystäväni blogitekstiä, jolloin ymmärsin tuon tarvitsevan tujumpaa tavaraa.
Millä lailla treenaan Darraa paljon. Se on vetänyt hyvällä pohjalla pyörällisellä potkukelkalla vähintään toisen koiran kanssa tai neljän-viiden muun kanssa reellä. Eikä koira ole umpiväsynyt kun päästään kotiin. Sillä riittäisi virtaa vielä. Energian määrä kertoo paljon, ruokitaanko koiraa oikein. Mikäli ruokkisin tuota aivan päin persettä, se tuskin jaksaisi liikkua 3h irti (= ts. se juoksee koko ajan)?
Ymmärrän suivaantumisesi, jos olisit kommentoinut postaukseen, jossa on Darran 11kk seisotus. Siinä koira on selvästi liian laiha ja tuolloin vasta lähti käyntiin lihotus. Kuitenkaan, en löydä yhtäkään törröttävää luuta 1v seisotuskuvasta. Vai onko tämä omistajan sokeutta?

Et maininnut Epelistä. Miten Epeli on mielestäsi liian laiha? Sillä on honkkelirakenne, mutta paskaako minä sen rakenteelle voin.

Unknown kirjoitti...

Mun mielestä Darra on ihan normaali vuoden ikäinen honkkeli. Ronikin oli vuosikkaana tollanen, nyt kun täyttää pian kolme niin on massaa vasta alkanut tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Darrassa on doggia niin vähän, etten lähtisi mitään "tässä on isoja rotuja" juttua selittämään

Sonja kirjoitti...

Darrassa on eniten sakua, huskya ja doggia. Isoja rotuja myös loput, suurin osa lopuista aikuisena ~30kg paitsi sheltti. Eli ei voi olettaa, että yksikään tuon rotuinen ei ole vuosikkaana massassaan. Kaikki pentueen pennut ovat hoikassa kunnossa, jokainen tarvitsee vielä massaa, kaikki siis omaavat joko paskat omistajat tai imeytymishäiriöt? Plus vanhemmilla vuosikkaina sama juttu.

Unknown kirjoitti...

Teidät on haastettu meidän blogissa ! :)

Jenny kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.